Trimbehandelingen

Door het volgen van een degelijke opleiding over de complete verzorging van uw hond ben ik in staat om de vacht te beoordelen,

de diverse en juiste trimtechnieken toe te passen!

Bovendien zal ik niet aarzelen (indien nodig) u door te verwijzen naar de dierenarts.

 

Er wordt getrimd volgens de rasstandaard en/of volgens uw eigen wens.

Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in:

Knippen, Effileren, Uitdunnen, Plukken, Wassen, Kammen en/of Borstelen, Ontklitten en Ontwollen.

Verdere behandelingen zijn: nagels knippen, oortjes schoonmaken.

 

Ruwvachten

Ruwvachten en andere rassen (zoals enkele spaniëls) worden geplukt. Dit houdt in: de bovenste dode haarlaag wordt met de hand verwijderd. Zo krijgt de nieuwe vacht ruimte om te groeien. De meeste ruwharige vachten zouden om goed te zijn voor hun vacht 2 tot 3 keer per jaar geplukt moeten worden.

Deze vachtgroep kan na het plukken niet (volledig) gewassen worden. De kans op irritatie van de huid door het wassen op de geplukte delen is immers groot. Moest de eigenaar willen dat de hond toch op die plaatsen gewassen wordt, kan men dit laten weten als je uw viervoeter brengt.

 

Ontwollen

Het ontwollen van de vachten gebeurt met de 'was-en blaastechniek'. Hierdoor worden de losse haren eruit geblazen en blijven de stevige dekharen zitten. 

 

Vlooien

Indien u bij de hond vlooien aantreft, gelieve je afspraak op voorhand ( 24 uren ) te annuleren. In het geval er tijdens de behandeling toch aangetroffen worden en u het niet opgemerkt had, ben ik genoodzaakt om een vlooienbehandeling te geven. Men krijgt dan ook een meerprijs van € 10,00. Achteraf dien ik er weer voor te zorgen dat het trimsalon vlooi-vrij is voor men volgende viervoeter komt! Ik hoop op uw begrip!

 

Te erg geklitte/gevilde vacht

In sommige gevallen hebben we jammer genoeg geen andere keuze dan de hond te scheren. Zulke gevallen hoop ik dan ook in de toekomst te vermijden door sneller een bezoekje te brengen of uiteraard door de vacht zelf te onderhouden. U bent bij mij dan ook altijd welkom om alleen te ontwollen/borstelen! 

 

Lekker even opfrissen!

Heeft uw hond geen hele beurt nodig, maar wil je hem/haar toch even opgefrist zien. Dan kan je bij mij terecht! Wat houd dit in; wassen, föhnen en/of borstelen.